Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


Vi är experter på WordPress

Genom åren har vi haft möjlighet att utveckla många olika slags webbplatser på WordPress och WooCommerce. Vi har erfarenhet av utveckling av e-handel samt stora informationssajter för företag och organisationer. Tillsammans med våra duktiga konsulter stöttar vi dig hela vägen från strategi och koncept till implementation och leverans. Efter projektleverans har vi ett förvaltningsteam som tar hand om den tekniska förvaltningen och hjälper dig att vidareutveckla din webbplats.

 

 

WordPress – världens mest använda CMS

Från att en gång ha varit ett bloggverktyg har det växt till något mycket större och idag inns en enorm bredd av olika slags webbplatser byggda på WordPress – tidningssajter, medlemssajter, företagssajter för att ge några exempel. Vad gäller e-handel på WordPress använder de flesta shoppar sig av e-handelsmodulen WooCommerce.

Genom åren har vi på Osolo haft möjlighet att jobba med många olika slags lösningar – allt från små mikro- och kampanjsajter till e-handel samt informationssajter för företag och organisationer. Dessa erfarenheter, både bra och dåliga, gör att vi tryggt kan säga att våra konsulter, designers och utvecklare, är experter på WordPress och WooCommerce.

Generellt kan vi säga att de webbplatser som vi utvecklar på WordPress är flexibla och moduluppbyggda med hjälp av olika typer av plugins. Det finns en hel djungel av plugins och här kan vi med våra erfarenheter hitta de som passar en specifik lösning bäst. I vissa fall kan det även vara så att vi behöver utveckla ett eget plugin om en viss funktion på webbplatsen kräver det. Flexibiliteten handlar mycket om webbredaktörens möjlighet att arbeta med innehållet och hur det ska presenteras på sajten. Självklart baserad på en design som vi initialt tagit fram tillsammans med er. För att vara lite mer specifik så är det följande typer av projekt och lösningar vi jobbar med.Informationsinriktade webbplatser för företag och organisationer med WordPress

Webbplatser för företag och organisationer som behöver presentera mycket content. Det handlar oftast om mycket textinnehåll. Men innehållet består självklart även av bilder, illustrationer och filmer. Här gäller det att hitta en bra informationsstruktur som hjälper företaget eller organisationen att föra fram sitt budskap och sin information, samtidigt som vi vill att besökaren ska känna sig omhändertagen och göra ”actions”. Våra konsulter kan hjälpa dig med allt detta, hela vägen från strategi via design och UX till frontendutveckling och systemutveckling.

Ett exempel på en informationsrik företagswebbplats som vi på Osolo har jobbat med är Handelsrådets webbplats. Handelsrådet vill stärka handelns konkurrenskraft och skapa goda villkor för företagens medarbetare. De arbetar med att öka kunskapen och insikten om handelns betydelse för samhället hos beslutsfattare, opinionsbildare och allmänheten. Handelsrådets webbplats, Karriär i handeln, som riktar sig till skolor är ett annat exempel på en sajt i WordPress.  

E-handel med WordPress och WooCommerce

WordPress har tillsammans med e-handelspluginet WooCommerce blivit en stabil plattform för både säljare och köpare. Här finns allt som behövs för att sätta upp en väl fungerande, trygg och säker e-handel: betalningslösningar, produktkataloger, mediaarkiv, möjlighet till integrationer mot affärssystem, marketing, erbjudanden och så vidare. Våra konsulter hjälper dig hela vägen från start till leverans och lansering.

Nordanro är ett exempel på en webbplats där vi använder WooCommerce för publicering av tillbehör och produkter till kök, badrum och garderober. Axlings Linne är en e-handel som riktar sig både till konsumenter och återförsäljare där vi använder WooCommerce som plattform. 

Varumärksebyggande sajter och kampanjer med WordPress

Då det i första hand handlar om att förmedla en känsla, en upplevelse eller inspiration har den här typen av webbplatser oftast fokus på bilder, animationer och kanske en lite udda typ av navigering. Innehållet är dock lika viktigt som för vilken annan sajt som helst och här har vi Elon Groups köksvarumärke Nordanro som exempel där text får samsas med ett stort antal inspirerande bilder.

Möjligheterna med WordPress

Med WordPress finns möjligheter till integrationer med externa system som CRM, nyhetstjänster, nyhetsbrev, rating, affärssystem, PIM, medlemsdatabaser osv. Det finns även möjlighet till specialanpassningar kring funktioner utifrån kunders specifika önskemål. Som exempel kan vi nämna Säljarnas Riksförbund, fackförbundet för alla som jobbar med sälj och marknadsföring. 

Ett WordPress-projekt tillsammans med våra konsulter

Ett typiskt WordPress-projekt med oss börjar oftast med ett antal workshops och möten för att definiera en strategi kring webbplatsen, informationsstruktur och riktlinjer för det visuella konceptet och designen. För att därefter gå vidare in i arbete med UX, interaktionsdesign, gränssnitt, frontendutveckling och systemutveckling. När vi bygger webbplatser tar vi alltid hänsyn till SEO på så vis att system, layout, rubriksättning och så vidare motsvarar kraven för sökordsoptimering.

I vår projektgrupp ingår oftast projektledare, strateg, AD, designer, systemarkitekt samt en eller flera frontendutvecklare och systemutvecklare. Våra kompetenser täcker med andra ord hela spektrumet från analys och strategiskt arbete, via koncept och design och systemutveckling till förvaltning.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi jobbar.

Förvaltning av WordPress

När ett projekt är avslutat går det oftast över i en förvaltningsfas. Det handlar i första hand om en teknisk förvaltning där vi bevakar ditt system och säkerställer funktionalitet, säkerhet och tillgänglighet. Vi tillhandahåller support och tillgänglighet i den utsträckning ditt system kräver. Vår förvaltning hanterar också löpande aktiviteter och utveckling, vilket kan involvera flera konsulter med olika kompetenser från vår sida. Om du som kund behöver en större insats under en period så kan vi alltid förstärka förvaltningsåtagandet, på detta sätt kan ni skala upp resurser snabbt och enkelt när behovet uppstår.

Konsulter på plats

Finns behovet av att ha konsulter på plats hos dig kan vi ordna det. Vi kan erbjuda systemutvecklare, frontendutvecklare, projektledare och designers som är experter på WordPress. Behöver du ett helt projektteam med olika kompetenser inhouse så löser vi det. Våra konsulter fungerar som dina egna anställda och blir en del av ditt team.

Behöver du en Wordpressbyrå?

Nordanro

Nordanro

Karriär i handeln

Karriär i handeln

Sveriges Guldsmedsmästares Riksförening

Sveriges Guldsmedsmästares Riksförening

Handelsrådet

Handelsrådet

Cirkulation

Cirkulation

Svenska Köttföretagen

Svenska Köttföretagen