Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


Med SSL-kryptering kan du öka möjligheten att komma högre upp i Googles sökresultat

Webbplatser som erbjuder sina besökare och kunder krypterad kommunikation prioriteras i sökmotorernas resultatlistor. Det kan också vara så att webbplatser utan detta visar upp säkerhetsvarningar i vissa webbläsare, vilket kan innebära att de inte ens besöker din sida.

05 NOV 2017

Håkan Reutman

hakan.reutman@osolo.se

Att implementera kryptering (SSL-kryptering) låter stort och komplicerat, men i normalfallet är det en relativ liten arbetsinsats att införa det. Era besökare och kunder märker oftast ingenting, förutom att webbläsarna inte varnar för osäker webbplats längre.


Hur vet jag om min webbplats använder sig av krypterad kommunikation?


Detta kan du kontrollera relativt enkelt själv genom att surfa in på din förstasida och sedan tittar på adressraden i din webbläsare. På denna rad syns det ett låst hänglås om din webbplats har kryptering. För att vara på säkra sidan kan du trycka på hänglåset och då ska det stå en text i stil med ’Säker anslutning’ eller ’Your connection to the server is encrypted’. Om du får upp detta så är din sida krypterad och säker!


Är du fortfarande osäker på hur du gör? Eller har du upptäckt att din webbplats inte är krypterad? Kontakta oss så hjälper vi dig!Att införa SSL-kryptering


Det är lättare än det låter att implementera SSL-kryptering på webbplatser. Vad som krävs är att du köper ett SSL-certifikat från en giltig utgivare, och sedan installerar detta på den webbserver som du använder. Exakt hur man gör detta skiljer sig mellan driftsleverantörer och tekniklösning, men oftast kan driftleverantören hjälpa till med instruktioner för detta.


Vill du ha hjälp med att införa säker kryptering på din webbplats?


Kontakta oss så undersöker vi din situation och ger ett kostnadsförslag.