Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


Träffas på riktigt

Osolo tog sig an utmaningen att bygga den innovativa appen Träffas på Riktigt på uppdrag från entreprenörsduon Frida Helsing Ohlsson och Robert Van Helsing.

Utmaningen och behoven

Beställarens önskemål har varit att skapa en app som ska ge människor möjlighet att skapa gemenskap och föra alla användare närmare de personer och händelser som de gillar. Appen ska vara enkel att använda och alla ska känna sig välkomnade.

Målet och meningen med appen är att ge människor möjlighet att skapa gemenskap, föra världen tätare samman och att föra en närmare personer och händelser en gillar. Detta betyder att appen inte enbart är riktad till privatpersoner – även företag, föreningar och andra organisationer kan ha nytta av lösningen för att bjuda in deltagare till sina event och arrangemang.

Lösningen

Appen, som finns för både iPhone och Android, är utvecklad i Xamarin och .Net Core används. Devops och App Center används för distribution av api/server och app.

I appen kan användarna hitta aktiviteter som matchar deras intressen och livssituation direkt i deras närområde. Självklart kan de också arrangera egna aktiviteter och träffa likasinnade (eller oliksinnade, om de vill testa på något nytt). Användarna bland annat i olika grad bli matchade med aktiviteter eller vänner som ligger i ens intresse. För den modiga finns en slumpgenerator för mer äventyrliga möten.

Funktioner i appen

I appen kan användarna i en kartvy se alla aktiviteter som är på gång. Här kan de enkelt filtrera på olika aktivitetstyper/intressen och datumintervall för att hitta en aktivitet som passar ens intressen och livssituation. De som skapar aktiviteter kan antingen göra dem helt öppna eller privata. Till de öppna aktiviteterna kan vem som helst anmäla sig, medan de privata är synliga för alla men för att få mer information och för att anmäla sig behöver användaren "knacka på" och sedan bli insläppt i aktivitetsgruppen av arrangören.

På sin profilsida kan användarna presentera sig med bild och text samt även visa vilka intressen de har. Appen innehåller också ett poängsystem baserat på engagemang där användarna kan samla poäng för att synliggöra sin värdefulla insats för andra användare. Vill en användare ha tillgång till ett antal extrafunktioner finns det möjlighet att uppgradera till en premiumfunktion i form av ett månadsabonnemang.

Vill du veta mer om e-handel, webbplatser och teknisk förvaltning?

Kontakta Peter Karlsson – Vice VD och säljansvarig – på 070 452 85 80 eller skicka ett mail till peter.karlsson@osolo.se