Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


Cirkulation

Nyhetssajt byggd med Wordpress för VA-tidskriften Cirkulation.

Bakgrund


Cirkulation är ett privatägt förlag som ger ut VA-tidskriften Cirkulation samt böcker inom specialområdet vatten. På nyhetssajten cirkulation.se publiceras nyheter och annat aktuellt som rör VA-branschen. En del av innehållet är öppet för alla, men om man vill ta del av majoriteten av innehållet behövs en prenumeration.

Utmaning


Cirkulation behövde för den nya webbplatsen sätta användarupplevelsen i fokus. Design, layout och informationsstruktur behövde lyftas. Ett nytt publiceringsverktyg, Wordpress, tillsammans med förbättrade funktioner var ett måste. Målet med den nya webbplatsen var tydligt.

Lösningen


Efter inledande arbetsmöten utifrån Cirkulations målbild med den nya webbplatsen påbörjade Osolo arbetet med att sätta layout och design. Det var viktigt att förbättra användarvänligheten genom enkelhet och tydlighet i designen. Nya webbtypsnitt togs fram för att matcha dem som används i den tryckta tidningen. Ett nytt tänk kring färgkodning av nyhetskategorier har tagits fram.


Webbplatsen är byggd med Wordpress 6.3.1. Plattformen stöttar ett enkelt och samtidigt flexibelt arbetssätt för redaktörerna. På webbplatsen finns tusentals artiklar i olika kategorier samt förstås möjlighet att söka bland dessa. I Wordpress hanteras även beställningar av prenumerationer, prenumeranter och dess rättigheter att läsa olika typer av artiklar. Vi har även byggt en egen annonshantering med rapportfunktion för att kunna ta ut statistik över annonsvisningar.


"Osolo har varit en lyhörd samarbetspartner som förstått vad vi som publicister vill ha och behöver. Kommunikationen mellan oss har fungerat bra. När det har uppstått problem under arbetets gång har de ansträngt sig för att snabbt få saker och ting rätt.”
Erik Winnfors Wannberg, Chefredaktör, VA-tidskriften Cirkulation Se resultatet på cirkulation.se/

Vill du veta mer om projektet?

Kontakta Minja Stark – kundansvarig, projektledare och webbstrateg – på 070 751 67 33 eller skicka ett mail till minja.stark@osolo.se