Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


Lexmarket

Grafisk profil och systemutveckling för en oberoende söktjänst som hjälper användare att hitta advokater i Sverige samt svenska advokater utomlands.

Utmaningen

Lexmarket.se är en sök- och jämförelsesajt som gör det möjligt för användare att hitta advokater och biträdande jurister på advokatbyråer i Sverige samt svenska advokater utomlands. Lexmarket är helt oberoende och gratis för besökare att använda för att hitta rätt advokat snabbt och enkelt.

Lexmarket gav Osolo uppdraget att utveckla både visuella identitet och webbplats. De två målgrupperna består av användarna, det vill säga de som vill hitta en advokat, samt advokater och biträdande jurister som vill synas på webbplatsen.

Lösningen

Projektet inleddes med ett antal workshops för att framför allt sätta funktionaliteten kring den centrala sökfunktionen som besökarna ska använda för att hitta sin advokat. Parallellt med detta pågick arbetet med den söktjänstens visuella identitet. Båda processerna utgick från ledorden enkelt, seriöst och användarvänligt.

Webbplatsen är primärt en söktjänst som gör det möjligt för användarna att hitta en advokat bland olika verksamhetsområden och begränsa sökningen till en ort och dess närliggande områden. Användarna kan bland annat jämföra priser, se betyg och ta direkt kontakt med advokat som registrerat sig på LexMarket.

Webbplatsen

Lexmarkets webbplats bygger på WordPress med bland annat pluginet MemberPress för hantering av information kring de advokater som registrerat sig på sajten. Registrerade advokater och advokatbyråer har full tillgång att redigera information om sig själv samt bland annat möjlighet att skriva egna artiklar för publicering på lexmarket.se.

Den centrala delen är själva sökfunktionen där besökare kan söka på verksamhetsområden och ort för att hitta rätt advokat på samma ort, i närliggande områden och i hela landet. De i vissa fall svårförståeliga verksamhetsområdena är kopplade till synonymer som ska göra det enklare för besökaren att hitta rätt advokat. Besökarna kan bland annat jämföra advokaters priser, sortera på omdömen, ta kontakt med dem och även betygsätta den advokat som man valt att anlita.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med design?

Kontakta Markus Ojanperä – design och användarupplevelse – på 070 825 41 30 eller skicka ett mail till markus.ojanpera@osolo.se