Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


Svenska Köttföretagen

Informationssajt med WordPress

Bakgrund

Svenska Köttföretagen är ett bransch- och utvecklingsbolag som företräder de svenska slakterierna och vars upp vars uppdrag är att leda och driva utvalda frågor som utvecklar branschen.

Utmaningen

Osolo fick uppdraget att tillsammans med Svenska Köttföretagen att utveckla en mer lättillgänglig informationsstruktur för att möta målgruppernas behov. I princip all information som fanns på den tidigare sajten skulle flyttas över till en ny struktur, ny design och den senaste versionen av WordPress.

Uppdraget

Projektet inleddes med ett workshoparbete för att definiera målgrupperna och sätta ramarna för den nya informationsstrukturen. Målet var att kunna flytta över i princip allt innehåll från den då befintliga sajten till den nya och pussla in det i den nya strukturen.

Målgrupperna som skulle prioriteras var:

  • Primärproducenter, som i första hand enkelt måste hitta till webbshoppen för produkter, semin och livdjur samt få kunskap och information om genetik.
  • Branschverksamma, som måste bli informerade om bland annat branschfrågor, initiativ och miljöfrågor i syfte att sprida kunskap. 

Med utgångspunkt i resultatet av workshopen inleddes därefter ett designarbete för att ta fram design-mockups samt en style guide för hela webbplatsen. I samband med detta arbete formgav Osolo också ett antal piktogram för Svenska Köttföretagens olika avdelningar och tjänster. 

 

   

Lösningen

Den nya webbplatsen byggdes i WordPress, som är lätt att använda och ger ett bra stöd för redaktören. Vi utvecklade ett kundunikt tema för den nya webbplatsen utifrån Svenska Köttföretagens specifika krav och önskemål. Den nya webbplatsen togs fram med syftet att vara tydlig och guida besökaren och målgruppen rätt. 

"Allt har skötts väldigt bra och proffsigt av Osolo. Det har gått så smidigt. Vi är mycket nöjda med resultatet."
Jenny Elsmark, Kommunikationsansvarig/Projektledare Se resultatet på kottforetagen.se

Vill du veta mer om e-handel och webbplatser?

Kontakta Minja Stark – kundansvarig, projektledare och webbstrateg – på 070 751 67 33 eller skicka ett mail till minja.stark@osolo.se