Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


Sveriges Guldsmedsmästares Riksförening

Webbplats och grafisk profil åt riksföreningen för Sveriges guld- och silversmeder

Bakgrund

Sveriges Guldsmedsmästares Riksförening är en förening för Sveriges guld- och silversmeder, som arbetar för att värna om ett gott hantverk. De arbetar fortlöpande med lärlings- och utbildningsfrågor för att säkra beståndet av framtida smeder.

Utmaningen

Målsättningen med en ny digital plattform och grafisk profil har varit att lyfta föreningens varumärke. Riksföreningen vill sprida kännedom och kunskap om hantverket genom information till kunder och branschfolk samt driva utbildningsfrågor. Genom detta hjälper de också till att lyfta sina medlemmars varumärken.

Uppdraget

Den nya grafiska profilen ska utstråla elegant maximalism och kvalitet. Det visuella ska också visa hantverket, tekniken och den rustika miljö som smederna oftast jobbar i. Tack vare väldigt fina fotografier och filmer av Daniel Nilsson får vi komma nära det hantverk som riksföreningens medlemmar utövar.

Webbplatsens primära syfte är att sprida kunskap om hantverket och att inspirera. Här går det bland annat att hitta information om utbildningar, fakta om ädla metaller och stenar samt hitta guld- och silversmeder som är medlemmar i Sveriges Guldsmedsmästares Riksförening. På sajten finns också en medlemsservice där smeder som ingår i riksföreningen kan logga in för att ta del av bland annat aktuell information och prislistor. Webbplatsen är byggd med Wordpress. Vi har utvecklat ett kundunikt tema utifrån riksföreningens specifika krav och önskemål.

Förvaltning

Efter en lyckad lansering av den nya webbplatsen jobbar vi nu med både teknisk och konceptuell förvaltning. Den tekniska förvaltningen handlar om att utveckla nya funktioner och hålla den tekniska plattformen uppdaterad. Den konceptuella förvaltningen fokuserar framför allt på kommunikation med texter, nyhetsmail och marknadsföring via native advertising.

"Vi på Sveriges Guldsmedsmästares Riksförening känner stort förtroende för Osolo som varit vänliga, tillmötesgående och gett oss mycket bra stöd. Det har varit en fröjd att arbeta med Osolo. Webbplatsen med den nya grafiska profilen är fantastiskt fin. Vi har lärt oss massor och det är nästan synd att det mesta är klart nu."
Kristina Johansson, ordförande i Sveriges Guldsmedsmästares Riksförening Se resultatet på guldsmedsmastarna.se

Vill du veta mer om digital marknadsföring?

Kontakta Mikael Karlsson – Säljansvarig – på 070 724 04 50 eller skicka ett mail till mikael.karlsson@osolo.se