Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


OSOLO firar 10 år!

I augusti 2019 fyller OSOLO hela 10 år. Vi tog ett snack med vår grundare för att ni ska få lära känna företaget lite bättre!

01 JAN. 0001

Johanna Jonasson

johanna.jonasson@osolo.se

Tomas Marcusson, vår grundare, du var med i starten av Osolo år 2009. Hur gick det till egentligen?

Javisst! Osolo grundades av mig och Andreas Piirimets. Vi var två IT-konsulter och systemutvecklare som hade jobbat tillsammans med EPiServer-leveranser i våra tidigare anställningar. Vi fick direkt med oss fler tidigare kollegor och snabbt var vi 5 stycken som redan var sammansvetsade från tidigare projekt ihop. Våra uppdrag initialt var med kunder som tidigare hade anlitat mig och Andreas och valde att följa med till Osolo. På den vägen är det!

 

Hur har Osolo utvecklats genom åren?

Vi började som ett rent konsultbolag i Örebro 2009 med ca 6 st anställda första året, men utvecklingen har gått fort från början. Vi bytte lokal 2010 för att ha plats för minst 8 personer, men redan 2011 flyttade vi igen för att husera upp minst 14 personer. Vid 2014 var vi 18 anställda och 2015 fick blev vi utnämnda till Gasellföretag, dvs ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma. Sedan är nästa stora punkt förstås sammanslagningen med Celebration 2017, som gjorde att vi gick från att vara enbart utvecklare till att kunna leverera ett helhetspaket för kunden där även design och strategi ingår. Idag har vi huvudkontoret i Stockholm men också kontor i Örebro och är i dagsläget ca 19 anställda. Ett kul sätt att mäta förändringen på är att vi vänt på siffrorna sedan starten; i början hade vi ca 20% inhouseuppdrag och 80% konsultuppdrag. Idag är det tvärtom!

 

Vad är Osolos främsta mål i dagsläget?

Världsherravälde! … Skämt åsido så prioriterar vi i dagsläget att ha en bra, stabil och rolig arbetsmiljö som uppskattas av alla som arbetar här. Vi är också på jakt efter fler kollegor (tex Dotnet- eller front end-utvecklare), så om du känner någon, tipsa gärna eller läs mer här!