Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


Nyhetsmail #8 – WordPress Gutenberg och ny sajt för Bygdegårdarnas Riksförbund

I det här nyhetsmailet får du bekanta dig med WordPress Gutenberg och den nya sajten för Bygdegårdarnas Riksförbund. Vi vill också bjuda på ett lästips – rapporten Svenskarna och internet 2018 .

05 OKT. 2018

Markus Ojanperä

markus.ojanpera@osolo.se

Har du hört talas om Gutenberg?

När vi skriver Gutenberg menar vi den nya editorn som WordPress kommer att lansera om några månader i samband med version WordPress 5.0. Denna uppdatering sägs vara den största uppdateringen av WordPress genom tiderna. Vi har tagit en titt på vad den stora nyheten egentligen är för något!
Här kan du läsa vad vi tycker om WordPress Gutenberg

Ny webbplats för Bygdegårdarnas Riksförbund

Bygdegårdarnas Riksförbund lanserade igår en ny webbplats som Osolo har designat och utvecklat. Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna, allmänna samlingslokaler som är öppna för alla - med en demokratisk värdegrund. På webbplatsen kan du bland annat hitta information om hur du sköter en bygdegård och föreningsarbetet. Här kan du också hitta och läsa om alla bygdegårdar i landet samt bli medlem i riksförbundet.
Ta en titt på Bygdegårarnas nya sajt

Vill du veta mer om projektet?

Hör av dig till Minja Stark, kundansvarig och projektledare, på minja.stark@osolo.se eller 070 751 67 33.

Lästips: Svenskarna och internet 2018

För ett par dagar sedan publicerade Internetstiftelse i Sverige, IIS, sin årliga rapport Svenskarna och internet. Några intressanta spaningar är att tillgången till internet har ökat men användandet är på samma nivå som förra året. 52 procent av befolkningen använder internet i sin mobil flera gånger dagligen – motsvarande siffra för dator är 34 procent och surfplatta 16 procent. 1,1 miljoner svenskar använder inte internet dagligen och en halv miljon använder aldrig internet. Vart fjärde barn under 1 år använder internet. Sociala medier växer, däremot minskar aktiviteten på Facebook.
Den fullmatade rapporten kan du läsa i sin helhet på IIS sajt