Stäng formuläret

Jag vill starta ett projekt tillsammans med er

Jag fyller i det här formuläret för jag vill att ni ska ta kontakt med mig ASAP!


7 fördelar med licensfri webbplattform

Vi på Osolo jobbar med två licensfria plattformar, Umbraco och Wordpress. Båda är stabila och flexibla system som funnits och utvecklats i 20 år. Funderar du på en licensfri webbplattform men fortfarande känner sig osäker ska du fortsätta läsa. Här har vi nämligen samlat sju fördelar med licensfritt (kallas även för open source CMS).

05 APR. 2024

Minja Stark

minja.stark@osolo.se

 

Fördelarna


Utökningsbart

Med tusentals plugins (ofta gratis) är det väldigt enkelt att lägga till funktionalitet till din webbplats. Till exempel kan du enkelt lägga till formulär, vanliga frågor, gallerier, SEO-kontroller, URL-omdirigeringar, Google Analytics, kommentarer, verktyg för konverteringsoptimering, etc.

Skalbart

Eftersom plattformen, CMS:et, inte ”sitter ihop” med någon specifik leverantör har du möjlighet att fritt ansluta andra system i din digitala portfölj. CMS:et är öppet att integrera emot andra affärssystem, CRM och liknande vilket ger dig en ökad flexibilitet och goda möjligheter att växa med din lösning.

Starkt ”Community”

Open source CMS har ett stort och lojalt ”community” som fortsätter att förbättra programvaran, så ditt CMS kommer aldrig att hamna på efterkälken gällande funktioner, teknik och trender.

Snabbt och enkelt

Snabb uppstart och enkel installation (många webbhotell erbjuder automatiserade installationsverktyg). Utvecklingsarbetet kommer snabbt i gång och på bara någon vecka kan du som kund få se utvecklad funktionalitet och layout för din nya webbplats.

Redaktörsvänligt

De open source CMS som vi på Osolo arbetar med, Wordpress och Umbraco, har båda användarvänliga administrationsverktyg och flexibel redigering. De är lätta att lära sig, även om man arbetat med CMS:et tidigare håller vi alltid en utbildning för just er webbplats och dess administration.

Leverantörsoberoende

Det finns många leverantörer att välja emellan, oavsett om du står i begrepp att bygga en helt ny webbplats eller vill ha hjälp med ett tekniskt problem. Detta ger dig också frihet i och med att du inte är beroende av en specifik leverantör. Är du inte nöjd med din leverantör finns andra att välja emellan.

Gratis

Som jag nämnde i början är open source CMS gratis dvs licensfria, så det finns inga löpande licenskostnader. Lägg mer av din projektbudget för ditt projekt på läggas på strategi, design, användarupplevelse och att utveckla en lösning som fyller dina behov.

 

Behöver du en webbshop?

Med Wordpress kan du skapa en fullständig e-handelslösning med licensfria Woocommerce. Införliva din produktförsäljning i din webbplats eller om det passar bättre skapa en separat webshop. Hantera dina produkter, priser, kampanjer, kunder, order med mera i samma administrationsverktyg. Självklart kan man också skapa en integration till ett affärs- eller PIM-system och helt enkelt hämta information om produkter, priser och kunder därifrån. Möjligheterna är många och tillsammans enas vi om hur just er e-handelslösning ska se ut och fungera.

 

Vad passar er?

Det är inte alltid lätt att välja CMS. Börja med att fundera igenom varför ni ska ta fram en ny webbplats. Vad behöver er målgrupp och vilka funktioner stöder dem och er verksamhet på bästa sätt? Sätt samman en grundläggande kravlista genom att besvara frågorna vad och varför. Sedan hjälper vi er att besvara frågan hur och att välja det CMS som passar er bäst!

 

Prenumerera på vårT nyhetsmail